Marina Cinkocki

Marina Cinkocki

Osnovnu i srednju školu završila u Novom Sadu. Diplomirala glumu na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi profesora Bore Draškovića 1997. godine. Stalni član ansambla Pozorišta mladih.

KONTAKT: Ova adresa e-pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript u vašem brauzeru da biste je videli.

Datum rođenja: 12.01.1972. Novi Sad

Boja očiju: zelene

Boja kose: plava

Visina: 166 cm

Kraća biografija :

POZORIŠTA I TRUPE:

Tokom 1996/97.god. živela u Subotici i radila u Narodnom pozorištu, da bi se naredne sezone vratila u Novi Sad i postala stalni član Pozorišta mladih, gde i sad radi. Bila je član nezavisne trupe „ Teatar iza“ i često sarađuje sa Srpskim narodnim pozorištem.

Odigrala više desetina uloga u predstavama raznih žanrova: komedije, drame, satire, teatar pokreta, lutkarske predstave.

ULOGE I PREDSTAVE:

Caca u predstavi „Caca u metrou“, Maja u „Parčetu noći“, Violeta u „Kengurima“, Marela u „Smrtonosnoj motoristici“, Nadežda Aleksandrovna u „Jaretu u mleku“, Erna Abrakadabra i Janica Gegalo u „Poludeloj lokomotivi“, Majka u „Grobnici za Borisa Davidoviča“, Pepina u Popovićevoj „Pepeljuzi“.

OSTALO:

Uspešno sarađuje sa medijima poput RADIJA 021, Televizije Vojvodine. Osim toga, povremeno učestvuje u sinhronizacijama crtanih filmova za „MINIMAKS“ kanal.

Igrala u dva filma Želimira Žilnika i TV drami Petra Zeca.

U slobodno vreme radi kao instruktor aerobika u Fitnes studiju.U Pozorištu mladih od 1997.

Fotografije: Vladimir Veličković