"Zločin i kazna" na Be:femon-u

"Zločin i kazna" na Be:femon-u

"Zločin i kazna" na Be:femon-u

Izuzetna monodrama "Zločin i kazna" našeg Aleksandra Milkovića deo je takmičarskog programa 12. Bečejskog festivala monodrame Be:femon, koji će se od 16. do 19. oktobra održati u Gradskom pozorištu Bečej. Dostojevskog u režiji Emilije Mrdaković glumac će izvesti 19. oktobra, od 17 sati. Na scenu izlazi kao Raskoljnikov, ali i u telu još dvadesetak likova.

Šta je zločin danas, sledi li posle svakog zločina kazna, biva li kažnjen svaki počinilac zločina? To su samo neka od pitanja kojima se bavila ekipa predstave "Zločin i kazna".

Bečejski festival monodrame (BE:FEMON) okuplja najznačajnije pozorišne umetnike iz Srbije i regiona. Festival traje četiri dana tokom kojih se odigra od pet do sedam monodrama koje bira Organizacioni odbor festivala. Festival je takmičarskog i regionalnog karaktera, a o pobedniku odlučuje stručni žiri koji čine eminentni pozorišni umetnici. Cilj Be:femona jeste afirmisanje monodramske forme kao posebnog vida teatarskog izraza koji podrazumeva vrhunsko glumačko umeće.

Pored takmičarskog dela, festival ima i propratne programe: promocije monografija o našim velikim glumcima, izložbe u saradnji sa Pozorišnim muzejom Vojvodine, okrugle stolove i radionice.