Na “Zvezdarištu” - nagrada za tekst!

Na “Zvezdarištu” - nagrada za tekst!

Oko nas je ovih dana pljuštala kiša, ali kod nas u Pozorištu mladih pljuštale su, bogme, samo nagrade! Posle Mostara i Skoplja, stigla je nagrada i iz Beograda za našu predstavu “Ksenija i Lovac”. Na “Zvezdarištu” je, naime, za tekst ove predstave nagrađena Teodora Marković.

“Ksenija i Lovac” nastali su po motivima istoimene priče Aleksandre Vrebalov i u režiji Emilije Mrdaković. To je priča o devojčici, drugačijoj od svih njenih vršnjaka, koja je zbog toga patila, sve do trenutka kada je otkrila da je njena posebnost njena snaga. Kada se oslonila na ono u čemu je najbolja, pred njom su se otvorila prostranstva i život koji se diše punim plućima.
Ova snažna priča govori o tome da vredi boriti se za svoje snove, da vredi biti uporan, da i u ovom surovom svetu uspevaju uporni i hrabri, oni koji svet čine drugačijim, boljim mestom za život. Bez takvih nema ni lepote, ni umetnosti.

Zahvaljujući posvećenoj glumačkoj igri Ksenije Mitrović i Slobodana Ninkovića ova divna priča ne ostavlja mesta ranodošnosti.