Od Mostara do Skoplja, preko Subotice, Vršca, Beograda i Bečeja

Od Mostara do Skoplja, preko Subotice, Vršca, Beograda i Bečeja

Pozorišna jesen kuca na vrata Pozorišta mladih temperaturom nekoliko festivala, zbog čega ćemo biti spremni - između ostalog i - na poetične mostarske kiše, ali i skopsku mikro klimu...

Najpre 22. i 23. septembra putujemo u Mostar, gde ćemo na tamošnjem FLUM-u - Četvrtom međunarodnom festivalu lutkarske umjetnosti, dva puta igrati našu, višestruko nagrađivanu predstavu “Na vukovom tragu”.

Na vukovom tragu FOTO S. Doroski 900x560

U režiji Jakuba Maksimova, inspirisanog pričom “Zov divljine” Džeka Londona, igraju: Jelica Gligorin/Kristina Savkov, Slavica Vučetić, Neda Danilović, Saša Latinović, Slobodan Ninković, Aleksa Ilić i Dejan Šarković. Publiku čekamo u mostarskom Pozorištu lutaka.

Nekoliko dana kasnije, 29. septembra, bićemo u Subotici, u tamošnjem NP, ali s drugom predstavom. Na Festivalu profesionalnih pozorišta Vojvodine igraćemo “Seks za početnike”, predstavu, koju je prema knjizi Jasminke Petrović, režirala Jana Maričić. U predstavi igraju: Marija Radovanov, Ksenija Mitrović, Aleksandar Milković, Đorđe Mitrović i Vučen Vuk Pećanac.

PBL 7006 min

Taman što septembar izbroji svoje dane, moramo u Skoplje i to s velikim zadovoljstvom jer smo deo programa ovogodišnjeg Internacionalnog festivala pozorišta za decu “Igor Madžirov”. U skopskom Pozorištu za decu i mlade 5. oktobra igramo “Na vukovom tragu”.

Tri dana kasnije, 8. oktobra smo u Beogradu, na Dečjem pozorišnom festivalu “Pozorište-Zvezdarište”, gde igramo “Kseniju i Lovca”, u režiji Emilije Mrdaković, koja je bila inspirisana pričom kompozitorke Aleksandre Vrebalov. Glumci Slobodan Ninković i Ksenija Mitrović publiku čekaju u Teatru “Vuk”.

PBL 2388

U oktobru smo na još dva festivala. Prvi je tu, u komšiluku – u Bečeju. Naša predstava “Zločin i kazna” uvrštena je u selekciju 12. Be:femon-a, Bečejskog festivala monodrame. U režiji Emilije Mrdaković igra Aleksandar Milković. Predstava je na programu 19. oktobra, u Gradskom pozorištu Bečej.

PBL 1342 resize

I na koncu, festivalsku putanju završavamo u Vršcu 29. oktobra, gde ćemo na Festivalu klasike “Vršačka pozorišna jesen” igrati Šekspirovu “Bogojavljensku noć” u adaptaciji Divne Stojanov. Predstavu je režirao Ivan Vanja Alač kao koprodukcijsko čedo našeg teatra i novosadske Akademije umetnosti. U njoj igra plejada mladih glumaca, pojačana iskusnim kolegama: Andrijana Đorđevi,, Miloš Lazić, Jelena Lončar, Miloš Macura, Aleksandar Milković, Đorđe Mitrović, Aleksa Jovčić, Anica Petrović, Saša Latinović i Ervin Hadžimurtezić.

Đorđe Mitrović kao vitez Tobi Štucalo i Ervin Hadžimurtezić kao vitez Endrju Jezoliki 2