Počele probe “Crvenkape” - o hrabrosti, dužnosti, ljubavi i prijateljstvu

Počele probe “Crvenkape” - o hrabrosti, dužnosti, ljubavi i prijateljstvu

„Crvenkapa“, divna bajka Braće Grim - ali i Šarla Peroa, bila je jedan od stubova svakog detinjstva. Očigledno i detinjstva glumca i – u ovom slučaju i - reditelja Saše Latinovića koji je juče u našem teatru počeo probe istoimene predstave.

Ta naša buduća “Crvenkapa”, koja će imati premijeru 18. oktobra, biće lutkarska predstava. Namenjena je deci uzrasta iznad tri godine, ali i njihovim roditeljima. Ona će kroz pozorišnu umetnost - igru i pozorišne forme, edukovati najmlađu publiku, a istovremeno će inspirisati roditelje kako da se više druže sa svojom decom, stvaraju novu, zabavnu i kreativnu realnost i tako doprinesu boljem, kvalitetnijem odnosu između njih.

image_67227137.JPG

O hrabrosti, dužnosti, ljubavi i prijateljstvu. deci će pričati glumci: Ksenija Mitrović, Marija Todorović i Aleksa Ilić.

Reditelj Saša Latinović podseća da je “Crvenkapa” jedna od najpoznatijih bajki svih vremena koja je često adaptirana u raznim formatima, ili je sam motiv Crvenkape bio inspiracija za stvaranje mnogih likova.

image_67177985.jpg

“Naša “Crvenkapa” će govoriti o devojčici koja pomaže mami, susreće se s nepoznatom osobom, ume da prati put kroz šumu, ali se ne obazire na upozorenja starijih, dok istovremeno učestvuje u bajkovitim situacijama.”, otkriva Latinović niti priče koju će pripovedati...

image_67188993.JPG