Pozorište mladih ugostilo novosadske osnovnoškolce

Pozorište mladih ugostilo novosadske osnovnoškolce

Danas je naš teatar, u saradnji sa Gradskom upravom za obrazovanje i Aktivom direktora novosadskih škola, organizovao besplatno izvođenje predstave "Putovanje sa Svetim Savom". Predstavu, koju je po tekstu Olgice Nestorović, režirao glumac i direktor Pozorišta mladih Mihajlo Nestorović, u dva termina, od 11 i 18 sati, gledali su najbolji novosadski osnovnoškolci iz 36 škola sa područja grada, iz svake škole po 28 učenika. 
 
Ideja ovog događaja je da se deca, u digitalnoj eri koju živimo, podsete da je pričanje priča moguće i na još neke druge, maštovite načine, a svakako i da im se gradivo o kojem uče u školi predstavi i pozorišnim jezikom. 
  
Nakon prvog izvođenja predstave, đaci su bili oduševljeni, predstava im se veoma dopala, bila im je i duhovita je, a posebno im se dopalo što na upečatljiv način govori o delu gradiva koje moraju da savladaju u školi. Mnogi od školaraca rekli su da bi rado i češće dolazili u pozorište, ali da zbog obaveza ne stižu. Stoga je ovo bila odlična prilika da prekinu obaveze i dođu u pozorište.