Pozorište mladih gostuje u Francuskoj

Pozorište mladih gostuje u Francuskoj

Na vukovom tragu”, jedna od najboljih predstava nastalih pod krovom naše kuće, gostovaće 14. i 15. oktobra u Francuskoj. Inspirisan “Zovom divljine” Džeka Londona predstavu je režirao Jakub Maksimov. Ovo će biti prvo gostovanje našeg pozorišta u Francuskoj i to u godini kada proslavljamo svoj 90. rođendan.

  

  

Novosadska ekipa u francuski Šalon putuje na Festival evropskih pozorišta za mlade (od 10. do 15. oktobra), na kojem će, uz niz drugih programa, učestvuju trupe/pozorišta sa jedinstvenim pristupom teatru za mlade. Uz Pozorište mladih predstaviće se trupa sa severa Francuske i jedna iz Tunisa. U prethodna dva izdanja ovog festivala gostovali su umetnici iz Grčke, Irske, Nemačke i Francuske.

U predstavi “Na vukovom tragu” igraju: Saša Latinović, Slobodan Ninković, Neda Danilović, Jelica Gligorin, Slavica Vučetić, Aleksa Ilić i Dejan Šarković. Priča prati kućnog psa Baka koji biva ukraden i prodat za rad u provinciji Jukon u Kanadi tokom “Zlatne groznice” na Klondajku. Bakova avantura je puna nevolja i iznenađenja, izazvanih ne samo nepoznatim okruženjem, već i buđenjem njegovog do tada nepoznatog duha.

Na sceni Pozorišta mladih predstava “Na vukovom tragu” ponovo će biti izvedena 1. novembra, od 19 sati.

  

  

Link

Fotografije: Krsto Vulović