Nova marionetska predstava u Pozorištu mladih

U petak 10. novembra u 19 časova na Maloj sceni Pozorišta mladih premijerno će biti odigrana predstava “Mala Vila”, nastala po motivima narodne bajke, a u režiji Slavča Malenova, gosta iz Bugarske. U predstavi igraju Slavica Vučetić, Marija Radovanov, Saša Latinović i Emil Kurcinak. Pretpremijera predstava zakazana je za četvrtak, 9. novembar u 18 časova. Opširnije…

Počele pripreme nove predstave “Evgenije Onjegin”

Ansambl Pozorišta mladih je počeo pripremu nove predstave “Evgenije Onjegin” u režiji Borisa Liješevića. Dramatizaciju romana Aleksandra Sergejeviča Puškina radi Fedor Šili, dobitnik Sterijine nagrade. Scenografiju Una Jankov, a kostime osmišljava Milica Grbić Komazec. U podeli su: Peđa Marjanović, Danilo Milovanović, Ivan Đurić, Saša Latinović, Slobodan Ninković, Kristina Savkov, Mia Radovanović, Vera Hrćan Ostojić, Jelica Gligorin, Neda Danilović, Dragan Zorić

Za list “Dnevnik” razgovor vodila Nataša Pejčić:

“Boris Liješević je na scenu ovog teatra dosad postavio dve predstave: “Jare u mleku” i “Povodom Galeba”.

To su, mećutim, kako kaže sam Liješević, bili drugačiji rediteljski koncepti, koji su se bavili nekim drugim aspektima predstave, možda i više nego samim delom koje se postavlja. Više su, pojašnjava, govorili o načinu rad i iskustvima samih glumaca, dok se u toku proba “Evgenija Onjegina” ispostavilo da su emocije ipak te koje će presuditi, i biti najvažnije. Opširnije…

Početak sezone 2017/2018.

Draga deco, poštovani roditelji i prijatelji Pozorišta mladih, nova pozorišna sezona počeće u subotu 2. septembra 2017. godine. U 11 časova odigraćemo za Vas predstavu “Ježić Žožo”. Koje će se predstave igrati tokom septembra pogledajte u repertoaru. Dobro došli u Pozorište mladih!

Još jedan uspeh predstave “Kako je otkriveno letenje”

Na 3. Festivalu dječije umjetnosti u Sarajevu, održanom od 3. do 6. maja, predstava “Kako je otkriveno letenje” proglašena je najboljom i dodeljena joj je nagrada “Planeta Teatar”. Kako je saopšteno, žiri u sastavu Semir Krivić (predsjednik), Alma Ferović-Fazlić i Indira Kučuk-Sorguč, nakon odgledanih osam predstava koje su ušle u uži izbor a dolaze iz BiH, Hrvatske i Srbije, odlučio je da nagrada za najbolju predstavu “Planeta Teatar” dodeli Pozorištu mladih Novi Sad koje je sjajno osmislilo i izvelo predstavu “Kako je otkriveno letenje”.

Opširnije…

“Kako je otkriveno letenje” na festivalu u Rusiji

Predstava “Kako je otkriveno letenje” u zvaničnoj je selekciji festivala “San o letenju” u ruskom gradu Kurganu. Ovaj međunarodni lutkarski festival odžava se svake treće godine, a ove godine traje od 18. do 26. aprila. Predstava “Kako je otkriveno letenje” biće odigrana 21. aprila.

Nagrade za predstavu “Petar Pan”

Žiri 67. Festivala profesionalnih pozorišta Vojvodine odlučio je da dodeli nagradu za glumu u predstavi za decu Slavenu Došlu za ulogu Petra Pana u istoimenoj predstavi i nagradu “Tihomir Mačković” Siniši Iliću za kreaciju lutaka u predstavi “Petar Pan”.

Opširnije…

Snežni spektakl na Velikoj sceni Pozorišta mladih

U sredu, 12. aprila (19 časova) premijerno će biti izvedena predstava “Snežna kraljica”, po tekstu Evgenija Švarca, a u režiji Biserke Kolevske. Prema njenim rečima u bajci “Snežna kraljica” nadmeću se dve sile. Snežna kraljica, zli savetnik, lukavi severni kralj i razbojnici koji traže zlato, vlast i korist. Oni su predstavnici hladnog razuma i ne shvataju da se neko može odreći ličnog interesa i na taj način ugroziti i svoj život zarad ljubavi i prijateljstva. U likovima: Gerde, male razbojnice, princa i princeze upravo ta detinja čistota uspeva da se izbori sa zlom, i izbavi Kaja iz ledenih okova prelepe, a hladne i zle Snežne kraljice.

Opširnije…

Strana 1 od 712345...Poslednja »