Početak sezone 2017/2018.

Draga deco, poštovani roditelji i prijatelji Pozorišta mladih, nova pozorišna sezona počeće u subotu 2. septembra 2017. godine. Dobro došli u Pozorište mladih!

Još jedan uspeh predstave “Kako je otkriveno letenje”

Na 3. Festivalu dječije umjetnosti u Sarajevu, održanom od 3. do 6. maja, predstava “Kako je otkriveno letenje” proglašena je najboljom i dodeljena joj je nagrada “Planeta Teatar”. Kako je saopšteno, žiri u sastavu Semir Krivić (predsjednik), Alma Ferović-Fazlić i Indira Kučuk-Sorguč, nakon odgledanih osam predstava koje su ušle u uži izbor a dolaze iz BiH, Hrvatske i Srbije, odlučio je da nagrada za najbolju predstavu “Planeta Teatar” dodeli Pozorištu mladih Novi Sad koje je sjajno osmislilo i izvelo predstavu “Kako je otkriveno letenje”.

Opširnije…

“Kako je otkriveno letenje” na festivalu u Rusiji

Predstava “Kako je otkriveno letenje” u zvaničnoj je selekciji festivala “San o letenju” u ruskom gradu Kurganu. Ovaj međunarodni lutkarski festival odžava se svake treće godine, a ove godine traje od 18. do 26. aprila. Predstava “Kako je otkriveno letenje” biće odigrana 21. aprila.

Nagrade za predstavu “Petar Pan”

Žiri 67. Festivala profesionalnih pozorišta Vojvodine odlučio je da dodeli nagradu za glumu u predstavi za decu Slavenu Došlu za ulogu Petra Pana u istoimenoj predstavi i nagradu “Tihomir Mačković” Siniši Iliću za kreaciju lutaka u predstavi “Petar Pan”.

Opširnije…

Snežni spektakl na Velikoj sceni Pozorišta mladih

U sredu, 12. aprila (19 časova) premijerno će biti izvedena predstava “Snežna kraljica”, po tekstu Evgenija Švarca, a u režiji Biserke Kolevske. Prema njenim rečima u bajci “Snežna kraljica” nadmeću se dve sile. Snežna kraljica, zli savetnik, lukavi severni kralj i razbojnici koji traže zlato, vlast i korist. Oni su predstavnici hladnog razuma i ne shvataju da se neko može odreći ličnog interesa i na taj način ugroziti i svoj život zarad ljubavi i prijateljstva. U likovima: Gerde, male razbojnice, princa i princeze upravo ta detinja čistota uspeva da se izbori sa zlom, i izbavi Kaja iz ledenih okova prelepe, a hladne i zle Snežne kraljice.

Opširnije…

“Ćuran” za režiju Olji Đorđević

Olivera Đorđević, dobitnica je nagrade “Ćuran” za najbolju režiju za predstavu “Dok te ja hranim i oblačim” na upravo završenom festivalu “Dani komedije” u Jagodini. “Ćurana” su dobili i Kristina Savkov i Danilo Milovanović za više uloga u istoj predstavi.

Opširnije…

Februar – mesec komedije u Pozorištu mladih

Od 1. februara u Pozorištu mladih počinje “Mesec komedije”, a pod sloganom “Započnite godinu osmehom”. Cene karata za komedije “Dok te ja hranim i oblačim”, “Potpuno skraćena istorija Srbije”, “Prs’o”, “2 u 1”, “Sirena i Viktorija”, “Otvarač”, “Ljubav” i “Naši dani” snižene su za 30, odnosno 50 odsto. Umesto 500 dinara, karte će koštati 350 dinara, a za studente, učenike i penzionere 250 dinara. Informacije o ceni karata i razarvacija mogući su na blagajni pozorišta mladih ili telefonom na broj 021/ 521 826.

“Ježić Žožo” – premijerno za kraj godine

Predstava “Ježić Žožo”, po tekstu Kuzmana Krsteva, a u režiji Emilije Mrdaković, premijerno će biti izvedena 28. decembra u 12 časova na Maloj sceni pozorišta mladih. Reč je o lutkarskoj predstavi koja se preporučuje deci starijoj od 3 godine. U predstavi igraju: Kristina Savkov, Slavica Vučetić, Marina Cinkocki, Marija Todorović i Neda Danilović.
Prva repriza zakazana je za 19. januar u 18 časova.

Opširnije…

Strana 1 od 712345...Poslednja »