Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
sreda, 10 april 2019 16:57

Održana je peta dramska radionica „Na vukovom tragu“

Juče je održana peta dramska radionica (9. 4. 2019) koja referiše na teme i pitanja koja otvara predstava Pozorišta mladih „Na vukovom tragu“! Ovaj put nisu nam u goste došli, nego smo mi bili u gostima! Radionica je održana u svečanoj sali OŠ „Svetozar Marković Toza“ a domaćini i učesnici su bili profesorka razredne nastave Natalija Ćalić i njeni učenici koji idu u 4. razred. Voditelj radionice je bio dramski i pozorišni pedagog Ibro Sakić.
Kroz igru, vežbe i zadatke pokušali smo da odgovorimo na pitanja šta je to sloboda, šta je to lična sloboda, šta znači empatija…

Kako merimo sreću našeg kućnog ljubimca, a kako svoju… Da li je „bolje“ biti „pripitomljen“ ili „divlji“? Šta to uopšte znači? Da li je bolje biti u „čoporu“ ili biti „svoj“? Šta dobijamo a šta gubimo i u jednom i u drugom slučaju? Da li uvek imamo izbor? Koja je „cena“ tog izbora? I mnoga druga.

Ova radionica bila je svojevrsna priprema naših učesnika za gledanje predstave. Uopšte, na inovativan i zabavan način deca su upoznala „pozorište“, a kroz pozorište smo promišljali, i preispitivali vrednosne sudove ili dolazili do njih bez nametanja. Deca su radila 2 sata bez ikakve pauze bez da je neko i pitao kada će je biti! Taj podatak govori dosta pored fotografija naše drage koleginice Biljane Popović!

Pozorište mladih se zahvaljuje svim učesnicima na saradnji i raduje se budućem radu jer svi smo na istom zadatku: negujemo pozorišno obrazovanu publiku!