Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
nedelja, 08 maj 2022 22:47

Ponosni što je Novi Sad domaćin najboljim evropskim predstavama

Dvočasovna procesija sa Guliverom na čelu

Prve "Novosadske pozorišne igre", međunarodni pozorišni festival za decu i mlade, otvorene su sinoć u centru Novog Sada, u razdraganoj karnevalskoj atmosferi.

Otvorene su premijerom spektakularnog uličnog perfomansa "Guliverova putovanja" u režiji Kokana Mladenovića, koji je, u dvočasovnoj procesiji, pratilo više stotina ljudi. Dečja radost i radoznalost bile su tačka spajanja Novosađana i gostiju festivala koji su pristigli iz cele Evrope: Finske, Rusije, Slovačke, Češke, Republike Srpske, Crne Gore, Srbije i Hrvatske.

U oficijelnom delu otvaranja goste je najpre pozdravio Mihajlo Nestorović, kormilar "Novosadskih pozorišnih igara", koji je selektor i direktor festivala, istakavši da je ponosan što će Novi Sad videti najbolje evropske predstave za decu. Goste je u istom tonu potom pozdravio Nemanja Milenković, prvi čovek Evropske prestonice kulture u okviru čijeg se programa “Bajke budućnosti” održava festival, a Igre je zvanično otvorio Dalibor Rožić, član Gradskog veća za kulturu.

Jedan od simbola Pozorišta mladih, glumac Emil Kurcinak pozvao je potom klince da narednih dana dođu u Pozorište mladih, da zajedno odsanjaju neke savremene bajke.