Премијера представе „Бизон и синови“ је била јуче у Пули

‘Бизон и синови’ премјерни је наслов којим је синоћ отворена нова сезона Истарскога народног казалишта у Пули. Прича је то о комплексним обитељским односима те младеначкој потреби да се изгради властити идентитет.

Тројица браће чекају да им се отац врати из банке. Нагађају зашто га нема и што је могло поћи по злу. Надмећу се и траже своје мјесто у обитељској хијерархији. Играјући се, покушавају наћи излаз из сиромаштва, и маштају о богатству и заједништву.

Заправо се ја увијек бавим истом темом: то је слобода и колико ми као индивидуе можемо уопће опстати и колико се можемо развити као индвивидуе. Наравно, кроз различите текстове, бавим се том темом у различитим околностима, појашњава редатељица Геа Гојак.

Нова представа Истарскога народног казалишта настала је у сурадњи с Казалиштем младих из Новог Сада: Мислим да ће ова представа бити јако значајна и врло је актуална – позива на дијалог и разговор, а то је од пресудне важности за данашњу омладину, коментира глумац новосадског казалишта Данило Миловановић.

Казалиште може шокирати, може одушевљавати, може постављати питања – с тим да је најбоље казалиште оно које поставља питања, а не оно које даје одговоре, напомиње глумац Горан Гуксић.

Иако је представа ‘Бизон и синови’ намијењена млађим гледатељима, њезине универзалне поруке бит ће занимљиве свим нараштајима.

Након синоћње премијере, вечерас и сутра слиједе репризне изведбе.

 

Преузето са: magazin.hrt.hr