Одржана прва драмска радионица

Аутори фотографија Ђорђе Марковић и Биљана Поповић

На нашој првој драмској радионици (одржаној 4. 2. 2019) бавили смо се темама и питањима која отвара представа Позоришта младих „На вуковом трагу“. У гостима су нам били ученици петог разреда ОШ „Светозар Марковић Тоза“ и њихова наставница српског језика Марија Трбојевић. Водитељ радионице је био драмски и позоришни педагог Ибро Сакић.

Кроз игру, вежбе и задатке покушали смо да одговоримо на питања шта је то слобода, шта је то лична слобода, шта значи емпатија. Како меримо срећу нашег кућног љубимца, а како своју… Да ли је „боље“ бити „припитомљен“ или „дивљи“? Шта то уопште значи? Да ли је боље бити у „чопору“ или бити „свој“? Шта добијамо а шта губимо и у једном и у другом случају? Да ли увек имамо избор? Која је „цена“ тог избора? И многа друга.

Ова радионица била је својеврсна припрема наших учесника за гледање представе. Уопште, на иновативан и забаван начин деца су упознала „позориште“. Оно што је, можда, и најважније, сви учесници су изразили жељу да опет дођу на радионицу која реферише на неку другу представу чиме смо остварили један од циљева – да се ова циљна група радо одазива одласку у позориште.

Позориште младих овим радионицама отвара ново поглавље у неговању ове (тинејџери) најнепокривеније публике!

НОВО

тематске, драмске радионице
за основце, средњиошколце и студенте

Контакт телефони:
063 464 206, 064 22 02 756