Одржана је и четврта драмска радионица

Аутор фотографија Биљана Поповић

Одржана је и четврта драмска радионица

Одржана је и четврта драмска радионица (11. 03. 2019) која реферише на теме и питања која отвара представа Позоришта младих „На вуковом трагу“! У гостима су нам били ученици осмог разреда ОШ „Никола Тесла“ у организацији Удружења „Јасенак“. Заједно са ученицима радиле су и наставница немачког језика (разредна) Сања Карановић и мама једног од наших учесника Марина Малеш. Водитељ радионице је био драмски и позоришни педагог Ибро Сакић.

Кроз игру, вежбе и задатке покушали смо да одговоримо на питања шта је то слобода, шта је то лична слобода, шта значи емпатија… Како меримо срећу нашег кућног љубимца, а како своју… Да ли је „боље“ бити „припитомљен“ или „дивљи“? Шта то уопште значи? Да ли је боље бити у „чопору“ или бити „свој“? Шта добијамо а шта губимо и у једном и у другом случају? Да ли увек имамо избор? Која је „цена“ тог избора? И многа друга.

Ова радионица била је својеврсна припрема наших учесника за гледање представе. Уопште, на иновативан и забаван начин деца су упознала „позориште“, а кроз позориште смо промишљали, и преиспитивали вредносне судове или долазили до њих без наметања. Оно што је, можда, и најважније, сви учесници су изразили жељу да опет дођу на радионицу која реферише на неку другу представу чиме смо остварили један од циљева – да се ова циљна група радо одазива одласку у позориште.

Позориште младих се захваљује свим учесницима на сарадњи и радује се будућем раду јер сви смо на истом задатку: негујемо позоришно образовану публику!
Фото: Биљана Поповић