Гран при представи „Јежић Жожо“

Представа „Јежић Жожо„, у режији Емилије Мрдаковић, а по тексту Кузмана Крстева, проглашена је за најбољу на недавно одржаним 48. Сусретима професионалних луткарских позоришта Србије. Жири је Гран при нашој представи доделио једногласно.

Награду „Милена Саџак“ за најбољу младу глумицу добила је Неда Даниловић за улоге Магаре Жарко и Вук. Жири је одлучио и да награду за најбољи текст добије Кузман Крстев, као и Благовеста Василева за креацију и израду лутака.

О представи

Као сваки прави јеж, јежић Жожо има оштре бодље које прете свима, па и његовим пријатељима. Сви се плаше да их не убоде и избегавају га. Нико није желео да се игра с њим. Жожо је био веома тужан због тога. Зато је, једнога дана, одлучио да уклони своје иглице. Сви су спремно прихватили његову идеју и заузели се да му помогну. Уз подршку пријатеља, Жожо креће у авантуру звану: Ослободите ме бодљи!

Нико не може ни да замисли коликo су упорне јежеве иглице; не попуштају ни резању, ни чупању. И добро је што су бодљице биле такве, јер, када се појавио страшни вук и припретио зеки да ће га појести, бодље су биле те које су га спасиле. Тек тада су зека и другари из дворишта схватили да нису били фер према јежићу када су га избегавали.

Уствари, да ли је могуће и замислити да постоји јеж без бодљи?

Представа се препоручује деци старијој од 3 године!

ЈЕЖИЋ ЖОЖО

Аутор: Кузман Крстев
Редитељ: Емилија МРДАКОВИЋ
Асистент редитеља: Слободан НИНКОВИЋ
Аутор сонгова: Мирјана Растовић
Сценограф и костимограф: Милица Грбић Комазец
Креација и израда лутака: Благовеста Василева
Кореограф: Оливера Ковачевић Црњански
Композитор: Миодраг Мика Младеновић
Корепетитор: Др Агота Виткаи Кучера
Лектор: Саша ЛАТИНОВИЋ
Дизајн плаката и програмске књижице: Една Мачковић

Играју:

ЈЕЖИЋ ЖОЖО – Кристина САВКОВ
ЗЕКА,ТЕТА ПАВКА – Славица ВУЧЕТИЋ
МАЧАК – Марина ЦИНКОЦКИ
ПАС ЖИВАНА – Марија ТОДОРОВИЋ
МАГАРЕ ЖАРКО, ВУК – Неда ДАНИЛОВИЋ

Прва проба: 08.11.2016.
Премијера: 28.12.2016.