www.pozoristemladih.co.rs

"Лепотица и звер" отвара сезону на Сцени за децу

Lepotica i zver000Премијером представе Лепотица и звер по тексту Стевана Копривице, а у режији Милоша Јагодића, 10. новембра започеће нова сезона на Сцени за децу Позоришта младих.

Смештена у Француску у доба Луја XIV, са раскошним костимима, у врцавом духу Димина Три мускетара, биће права посластица не само за најмлађе гледаоце него и за одрасле жељне искрених емоција и визуелног доживљаја.

Премијера представе "Брачна игра"

bracna igra02У оквиру Оф сцене Позоришта младих, у уторак 3. новембра (20 часова, Мала сцена) биће премијерно изведена представа "Брачна игра" Едварда Олбија, у режији Мирјане Карановић у којој главне улоге играју Јелена Пузић и Славен Дошло.

"Енциклопедија изгубљеног времена" премијерно 28. октобра у 20 часова

enciklopedija19На Великој сцени Позоришта младих, у среду 28. октобра у 20 часова, биће изведена премијера представе Енциклопедија изгубљеног времена, по тексту Слободана Шнајдера, а у режији Сњежане Бановић. У представи отварамо утробу савременог хрватског друштва, али и свих екс-ЈУ друштава. Као у неком кондензованом ТВ дневнику ређају се за све нас "у региону" универзалне теме као што су незапосленост, радници који чекају на посао, приватизацијска пљачка, распродаја фабрика за једну куну, тајкунизација, "богобојажљиви" (све)моћници под окриљем Цркве, положај Срба у Хрватској, убиство синдикалног повереника Милана Кривокуће... Све то кроз причу о једној породици коју чине три генерације...

Позориште младих, до краја године, на још четири фестивала

Ima li deda odelo 04Позориште младих до краја ове године гостоваће на још четири фестивала у земљи и иностранству. Најпре ће екипа представе Како је откривено летење путовати у Ријеку на 20. Ревију луткарских казалишта и на Фестивал Луткоказ у Осијек. Екипа представе Има ли деда одело? у званичном је програму Фестивала Позориште Звездариште у Београду и 46. Сусрета професионалних позоришта лутака Србије који се одржавају у Нишу.

Слободан Шнајдер у Позоришту младих

Enciklopedija izgubljenog vremena3 foto Robert GetelСлободан Шнајдер, познати xрватски писац и аутор Енциклопедије изгубљеног времена присуствовао је пробама истоимене представе коју у Позоришту младих режира Сњежана Бановић. Реч је o трећој инсценацији комада од када је написан 2010. године, а први пут у Србији.

Награда глумцу Саши Латиновићу

Kako je otkriveno letenje 11Међународни стручни жири 48. Међународног фестивала казалишта лутака - ПИФ у Загребу, у саставу Маријана Петровић (Србија), Иван Рајков (Бугарска), Игор Третињак (Хрватска) одлучио је да додели награду за анимацију Саши Латиновићу за представу Како је откривено летење.

Све одлуке жирија прочитајте на званичном сајту фестивала >>

Интервју Сњежане Бановић за портал www.luftika.rs

Снјежана БановићСњежана Бановић је хрватска редитељка која изазива пажњу не само својим талентом и радом, већ и оштрим ставовима и јавним иступима. Тренутно је у Новом Саду, где у Позоришту младих припрема представу Енциклопедија изгубљеног времена, по тексту Слободана Шнајдера. У ексклузивном интервјуу за Луфтику, она говори о сарадњи са новосадским глумцима, културној сцени Србије и Хрватске, бесмислу и животу “малог” човека.

Цео интервју прочитајте на порталу www.luftika.rs

Аска и вук

Aska i vuk 02Четвртак, 26. новембар у 18 часова

Мала сцена
Представа се препоручује деци старијој од 4 године.
О представи >>

Чикашке перверзије

CikaskeЧетвртак, 26. новембар у 20 часова
Велика сцена
Продаја карата у књижари Мала велика књига у холу Позоришта младих (021/ 522 935) или преко сајта www.ddtickets.rs

Енциклопедија изгубљеног времена

enciklopedija03Петак, 27. новембар у 20 часова

Велика сцена

О представи >>

Лепотица и звер

Lepotica i zver000Субота, 28. новембар у 11 часова

Велика сцена
Представа се препоручује деци старијој од 6 година.
О представи >>

Пријава за месечни репертоар

Пријавите се на нашу месечну листу
Please wait

www.pozoristemladih.co.rs

Copyright © 2015. All Rights Reserved.