Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
četvrtak, 08 decembar 2022 11:05

"Krznena Venera" gostuje u Beogradu

"Krznena Venera" gostuje u Beogradu

Naša predstava “Krznena Venera” gostovaće 11. decembra u Beogradu, na sceni “Raša Plaović” Narodnog pozorišta. Počinje u 20.30 sati.

 

U predstavi, koju je režirao Momčilo Miljković, inspirisanoj istoimenim filmom Romana Polanskog, igraju Tijana Maksimović i Danilo Milovanović.

 

Predstava je priča o - naizgled - običnom susretu dvoje ljudi koji će se pretvoriti u vrlo neobičan susret ispunjen manipulacijom tokom koje se menjaju uloge žrtve i manipulatora.

 

“Igrajući te razne uloge, naši junaci dolaze do onoga što nije uloga - do onog pravog „ja”, kaže reditelj Miljković. Za glumca Danila Milovanovića, to što pristajemo na manipulaciju najveći je problem igre moći između žrtve i manipulatora. “Kada postanemo svesni da neko manipuliše nama, našim životom, poslom, uslovljava nas i ucenjuje, trebalo bi da se otrgnemo iz tih kandži, da smognemo hrabrosti da izađemo iz začaranog kruga, a ne da svesno dozvolimo da i dalje budemo deo nečije igre i ciljeva koji se često završe kobno po nas.”. U igri manipulatora i žrtve pobeđuje glumica, kaže Tijana Maksimović koja je, ističe, srećna što - bar na sceni, ako to već često nije moguće u životu, može da razotkrije mehanizme manipulacije.