Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
petak, 26 avgust 2022 10:15

Ko je rekao septembar?!

Vrelo leto prošlo je. Možda to temperature još ne pokazuju, ali govori septembarski repertoar naše kuće, na kojem smo zakazali prve susrete sa vama, našom dragom publikom.

 

U nadi da ste se uželeli nas isto onoliko koliko se mi radujemo vama, pozivamo vas da dođete da se još bolje upoznamo, a sa nekima možda sretnemo prvi put.

 

Za naše glumce, sezona počinje 1. septembra premijerom sleta “Nasuprot vetru” koja će biti u Kreativnom distriktu Kineske četvrti, od 19 sati. Projekat koji preispituje jednu od najupečatljivijih političko-estradnih manifestacija SFRJ bio je inspiracija za ceo jedan kreativni tim ljudi koji je kroz umetnički čin pokušao da revratuju slet i propita sve njegove tekovine, razmišljajući zapravo o tome šta danas zanima mlade, gde vide mogućnost zajedništva, kako vide svoju budućnost. Slet “Nasuprot vetru” nastao je u produkciji naše kuće, zajedno sa Fondacijom "Novi Sad - Evropska prestonica kulture".

 

Početak sezone na našoj matičnoj sceni zakazali smo za 15. septembar, kada igramo našu najnoviju predstavu čija je premijera bila početkom leta.

 

Radi se o još jednom briljantnom radu rediteljke Emilije Mrdaković i naših glumica. Neda Danilović, Marija Todorović, Jelica Gligorin i Sanja Tomić napravile su čudesnom predstavu “Učene mišice”. Deca će je obožavati, jer pokazuje kako kreativnost - u sprezi sa znanjem i talentom - motoru mašte daje gorivo za poletanje visoko, najviše moguće.

U nastavku septembra, na scenama Pozorišta mladih, radujemo se našim provereno odličnim predstavama: “Veseli muzičari, “Ko je rekao mjau”, “39 stepenika”, “Ježić Žožo”, “Anđeoska bajka”, “Kos i lisica” i “Tri musketara”, dok ćemo predstavu “Kad sam bio garav” izvesti u Podgrađu.

 

Ovog meseca imaćemo i goste, dragog gosta Raleta Milenkovića koji se odomaćio na našoj sceni sa svojom legendarnom monodramom “Naši dani” i ništa manje drage goste iz beogradskog „Teatra na brdu“ koji će igrati predstavu “Pazi šta želiš“.

 

S  E  P  T  E  M  B  A  R

        O           L

        Z           A

        O          D

        R           I

        I            H

        Š

        T

        E