četvrtak, 13 maj 2021 00:30

Konferencija za medije povodom premijere predstave "Devojčica sa šibicama"

POZIV ZA MEDIJE

DOGAĐAJ: Konferencija za medije - najava premijere predstave „Devojčica sa Šibicama“

MESTO: Mala sala, Pozorište mladih, Ignjata Pavlasa 4

VREME: Četvrtak, 13. maj 2021. godine, 11 časova

U koprodukciji Udruženja građana “Sloboda nema cenu”, Festivala ekološkog pozorišta za decu i mlade i Pozorišta mladih, po motivima bajke Hansa Kristijana Andersena nastala je predstava “Devojčica sa šibicama”, koja se bavi temom dece koja žive i rade na ulici. Predstava je namenjena deci i roditeljima, ali i svima onima koji ne žele da zatvaraju oči pred teškim temama.

Ideja predstave je razvijanje empatije u periodu razvoja deteta kao i edukacija o opasnostima kojima su deca izložena na ulici kao što je trafiking, nasilje, diskrimininacija, psihoaktivne supstance itd. Pozorište ima moć da o najstrašnijim temama sa decom razgovara na jeziku duše. Zato smatramo da je pozorište za decu i mlade dužno da učestvuje u lancu obrazovanja, edukacije i razvoja dece, kao i da poteže ozbiljne teme u cilju pripremanja dece da zakorače u svet i u tom svetu budu bolji ljudi.

Rad na predstavi je okupio stručan autorski tim, kako u umetničkom, tako i u edukativnom smislu:

Režija: Sonja Petrović; Dramaturg: Mina Petrić; Stručni saradnik: Dobrila Marković; Psiholog: Jelena Sokić; Asistent reditelja Milica Vukmanović; Kostimograf: Jasmina Radujko; Scenograf: Katarina Kelić; Kompozitor: Igor Sakač; Dizajn svetla: Nikola Marinkov

Glumački tim: Kristina Savkov, Vera Hrćan Ostojić, Ervin Hadžimurtezić, Aleksa Ilić i Danilo Milanović.

Premijera predstave će se održati u nedelju 16. maja 2021. godine u 19č, na Velikoj sceni Pozorišta mladih.

Molimo Vas da ispratite ovaj događaj!

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account