“Ćuran” za režiju Olji Đorđević

Olivera Đorđević, dobitnica je nagrade “Ćuran” za najbolju režiju za predstavu “Dok te ja hranim i oblačim” na upravo završenom festivalu “Dani komedije” u Jagodini. “Ćurana” su dobili i Kristina Savkov i Danilo Milovanović za više uloga u istoj predstavi.

Pobednik 46. Dana komedije u Jagodini je predstava “Hipnoza jedne ljubavi”, autora i reditelja Dušana Kovačevića u izvođenju Zvezdara teatra iz Beograda, saopštio je stručni žiri večeras posle sedam odigranih predstava.
Zvezdari teatru biće dodeljene nagrade “Mija Aleksić” za najbolju predstavu po oceni stručnog žiriji i “Miodrag Petrović – Čkalja” za najsmešniju predstavu prema ocenama publike, dok će autoru i reditelju te predstave Dušanu Kovačeviću biti dodeljena nagrada za najbolji savremeni domaći komediografski tekst.
Ćurani za najbolja glumačka ostvarenja biće dodeljeni Milošu Đorđeviću za ulogu Rubeole u prestavi “Udaj se muški”, Irfanu Mensuru za ulogu Vuleta u predstavi “Hor ,”bečkih” dečaka” i Draganu Petroviću – Peletu za ulogu Vase u predstavi “Hipnoza jedne ljubavi”.
Ćuran za najbolje rediteljsko osvtarenje pripao je Oliveri Đorđević za predstavu “Dok te ja hranim i oblačim”.
Nagrade za najbolje mlade glumce pripale su Kristini Savkov i Danilu Milovanoviću za više uloga u predstavi “Dok te ja hranim i oblačim”.
Nagrada “Nikola Milić” za najbolju epizodnu ulogu pripala je Srđanu Sekuliću za ulogu konobara u predstavi “Dva u jedan”.
Nagrada za kostimografiju pripala je Dragici Laušević za predstavu “Revizor za jugoistok” i nagrada za scenografiju Vesi Popović za predstavu “Pasivno pušenje”.
Glumcu Vlasti Velisavljeviću (90) “Zlatni ćuran”, nagrada za životno delo ovogodišnjeg festival biće dodeljena u ponedeljak, kao i ostalim nagrađenim, kada će predstavom Gradskog pozorišta Jazavac iz Banja Luke “Celo telo, tu me boli” u čast nagrađenih festival biti zatvoren.