„Ćuran“ za režiju Olji Đorđević

Olivera Đorđević, dobitnica je nagrade „Ćuran“ za najbolju režiju za predstavu „Dok te ja hranim i oblačim“ na upravo završenom festivalu „Dani komedije“ u Jagodini. „Ćurana“ su dobili i Kristina Savkov i Danilo Milovanović za više uloga u istoj predstavi.

Pobednik 46. Dana komedije u Jagodini je predstava „Hipnoza jedne ljubavi“, autora i reditelja Dušana Kovačevića u izvođenju Zvezdara teatra iz Beograda, saopštio je stručni žiri večeras posle sedam odigranih predstava.
Zvezdari teatru biće dodeljene nagrade „Mija Aleksić“ za najbolju predstavu po oceni stručnog žiriji i „Miodrag Petrović – Čkalja“ za najsmešniju predstavu prema ocenama publike, dok će autoru i reditelju te predstave Dušanu Kovačeviću biti dodeljena nagrada za najbolji savremeni domaći komediografski tekst.
Ćurani za najbolja glumačka ostvarenja biće dodeljeni Milošu Đorđeviću za ulogu Rubeole u prestavi „Udaj se muški“, Irfanu Mensuru za ulogu Vuleta u predstavi „Hor ,“bečkih“ dečaka“ i Draganu Petroviću – Peletu za ulogu Vase u predstavi „Hipnoza jedne ljubavi“.
Ćuran za najbolje rediteljsko osvtarenje pripao je Oliveri Đorđević za predstavu „Dok te ja hranim i oblačim“.
Nagrade za najbolje mlade glumce pripale su Kristini Savkov i Danilu Milovanoviću za više uloga u predstavi „Dok te ja hranim i oblačim“.
Nagrada „Nikola Milić“ za najbolju epizodnu ulogu pripala je Srđanu Sekuliću za ulogu konobara u predstavi „Dva u jedan“.
Nagrada za kostimografiju pripala je Dragici Laušević za predstavu „Revizor za jugoistok“ i nagrada za scenografiju Vesi Popović za predstavu „Pasivno pušenje“.
Glumcu Vlasti Velisavljeviću (90) „Zlatni ćuran“, nagrada za životno delo ovogodišnjeg festival biće dodeljena u ponedeljak, kao i ostalim nagrađenim, kada će predstavom Gradskog pozorišta Jazavac iz Banja Luke „Celo telo, tu me boli“ u čast nagrađenih festival biti zatvoren.