“Ћуран” за режију Ољи Ђорђевић

Оливера Ђорђевић, добитница је награде “Ћуран” за најбољу режију за представу “Док те ја храним и облачим” на управо завршеном фестивалу “Дани комедије” у Јагодини. “Ћурана” су добили и Кристина Савков и Данило Миловановић за више улога у истој представи.

Победник 46. Дана комедије у Јагодини је представа “Хипноза једне љубави”, аутора и редитеља Душана Ковачевића у извођењу Звездара театра из Београда, саопштио је стручни жири вечерас после седам одиграних представа.
Звездари театру биће додељене награде “Мија Алексић” за најбољу представу по оцени стручног жирији и “Миодраг Петровић – Чкаља” за најсмешнију представу према оценама публике, док ће аутору и редитељу те представе Душану Ковачевићу бити додељена награда за најбољи савремени домаћи комедиографски текст.
Ћурани за најбоља глумачка остварења биће додељени Милошу Ђорђевићу за улогу Рубеоле у престави “Удај се мушки”, Ирфану Менсуру за улогу Вулета у представи “Хор ,”бечких” дечака” и Драгану Петровићу – Пелету за улогу Васе у представи “Хипноза једне љубави”.
Ћуран за најбоље редитељско освтарење припао је Оливери Ђорђевић за представу “Док те ја храним и облачим”.
Награде за најбоље младе глумце припале су Кристини Савков и Данилу Миловановићу за више улога у представи “Док те ја храним и облачим”.
Награда “Никола Милић” за најбољу епизодну улогу припала је Срђану Секулићу за улогу конобара у представи “Два у један”.
Награда за костимографију припала је Драгици Лаушевић за представу “Ревизор за југоисток” и награда за сценографију Веси Поповић за представу “Пасивно пушење”.
Глумцу Власти Велисављевићу (90) “Златни ћуран”, награда за животно дело овогодишњег фестивал биће додељена у понедељак, као и осталим награђеним, када ће представом Градског позоришта Јазавац из Бања Луке “Цело тело, ту ме боли” у част награђених фестивал бити затворен.