Februar – mesec komedije!

Pozorište mladih tokom februara meseca igraće sve komedije koje su na repertoaru, a četiri najgledanijeTestosteron, Estrogen, Otvarač iPotpuno skraćena istorija Srbijeigraće se po specijalnim cenama koje su i do 50 odsto niže od redovnih karata, a pod sloganom „Započnimo godinu osmehom“.

Sa svih strana slušamo vesti i ozbiljne analize da je pred nama teška godina, naročito finansijski. U takvim uslovima najlogičnije nam je bilo da publiku oraspoložimo i nasmejemo. Nasmejaćemo ih tako što ćemo igrati komedije, a oraspoložiti tako što ćemo sniziti cene karata. Za pomenute predstave se pred svako igranje traži karta više, zbog čega su predviđena po dva termina igranja, kako bi što više publike moglo da dođe i pogleda ih po sniženoj ceni. Naime, redovna cena karte je 500 dinara, a za pomenute predstave karta će u februaru koštati 350 dinara. Za grupne posete, penzionere, studente i učenike predviđen je popust od 50 odsto,tačnije cena karte je 250 dinara. U repertoar smo uvrstili i dva gostovanja. Reč je o još dve urnebesne komedije „Boing boing“ Narodnog pozorišta iz Somobra i „Večera budala“ Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ iz Zrenjanina, to će biti ujedno i novosadske premijere ovih predstava za koje se u matičnim pozorištima traži karta više.

Bez obzra na to što je februar posvećen komediji na Večernjoj sceni, nije zanemarena ni Scena za decu. Igraće se predstave za decu u redovnim terminima. Podsećamo i da je u januru doneta odluka da se cena karte za sve predstave za decu sa 300 dinara spusti na 200 dinara.