Pozorište iz Nju Delhija gostuje u Pozorištu mladih

Zadužbina za lutkarsku umetnost Katkata iz Nju Delhija (Indija) gostovaće na Velikoj sceni Pozorišta mladih 21. maja u 18 časova. Šestočlani ansambl indijskog pozorišta izvešće za novosadsku publiku predstavu O Rami sa kojom nastupa i na ovogodišnjem Međunarodnom festivalu pozorišta za decu u Subotici.

Kao što samo ime govori, ovo je predstava o Rami, princu koji je poslat na dugo putovanje daleko od svoga doma kada ga je njegov otac proterao zajedno sa ženom Sitom i bratom Lakšmanom. Situ kidnapuje i zarobljava Ravan, kralj Lanke. Dok Rama sedi na obali okeana gledajući Lanku u daljini, život mu prolazi pred očima, oseća se nemoćno i beznadežno u svojoj čežnji da preleti okean do svoje voljene Site.

Lutkari mu pomažu projektujući njegovu žudnju u masku nadjunaka Hanumana koja prijanja uz Ramino lice, pretvarajući ga u trenu u nadmoćnog majmuna koji preskače okean i stiže do Site. Tokom ovog putovanja Rama postaje kralj, primoran da izabere između dužnosti prema prestolu i ljubavi prema ženi Siti. Vlada sam narednih 10,000 godina.

O RAMI

Autor i reditelj: Anurupa Roj
Scenografija: Anurupa Roj, Vishal K Dar, Cidambara Rao, Pavan Vaghmare
Lutke: Anurupa Roj, Vishal K Dar, Cidambara Rao, Pavan Vaghmare
Muzika: Abhijet Banerji
Igraju: Pavan Vaghmare, Mohamad Shamem, Avinash Kumar, Anurupa Roj