Позориште из Њу Делхија гостује у Позоришту младих

Задужбина за луткарску уметност Катката из Њу Делхија (Индија) гостоваће на Великој сцени Позоришта младих 21. маја у 18 часова. Шесточлани ансамбл индијског позоришта извешће за новосадску публику представу О Рами са којом наступа и на овогодишњем Међународном фестивалу позоришта за децу у Суботици.

Као што само име говори, ово је представа о Рами, принцу који је послат на дуго путовање далеко од свога дома када га је његов отац протерао заједно са женом Ситом и братом Лакшманом. Ситу киднапује и заробљава Раван, краљ Ланке. Док Рама седи на обали океана гледајући Ланку у даљини, живот му пролази пред очима, осећа се немоћно и безнадежно у својој чежњи да прелети океан до своје вољене Сите.

Луткари му помажу пројектујући његову жудњу у маску надјунака Ханумана која пријања уз Рамино лице, претварајући га у трену у надмоћног мајмуна који прескаче океан и стиже до Сите. Током овог путовања Рама постаје краљ, приморан да изабере између дужности према престолу и љубави према жени Сити. Влада сам наредних 10,000 година.

О РАМИ

Аутор и редитељ: Анурупа Рој
Сценографија: Анурупа Рој, Висхал К Дар, Цидамбара Рао, Паван Вагхмаре
Лутке: Анурупа Рој, Висхал К Дар, Цидамбара Рао, Паван Вагхмаре
Музика: Абхијет Банерји
Играју: Паван Вагхмаре, Мохамад Схамем, Авинасх Кумар, Анурупа Рој