Omladinski dramski studio u Pozorištu mladih

U Pozorištu mladih ovog leta počinje sa radom Omladinski dramski studio. Od jula meseca pa nadalje, najmanje jedanput nedeljno, biće organizovane dramske radionice za mlade od 15 do 25 godina. Učešće je besplatno, a svi zainteresovani mogu se prijaviti mejlom na cpi.novisad@gmail.com ili pozivom telefon 064 061 6240.

OMLADINSKI DRAMSKI STUDIO

GDE?
U Pozorištu mladih u Novom Sadu.

ŠTA?
Dramske radionice za mlade od 15 do 25 godina.

KADA?
Celog leta, a i cele jeseni.

KOLIKO ČESTO?
Jednom ili dva puta nedeljno, kako vam bude prijalo.

U KOJE VREME?
Opet kako vam bude prijalo. Uveče, pre izlaska u grad, a posle povratka sa Dunava?

KOLIKO TRAJE?
Dva sata, ali, ako se zaigramo, ko zna…

KOLIKO KOŠTA?
Ništa! Časti Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu!

KO ĆE BITI TAMO?
To zavisi samo od vas. Vodićemo računa da budete u grupi sa onima koji su vaših godina. Možete dovesti prijatelje, momke i devojke, braću i sestre – može i celo društvo zajedno da dođe. A možda nekog i upoznate, nekog ko voli baš isto što i vi?

I, ŠTA ĆE DA SE RADI?
Eee, to je već za priču.
Dramski studio je jedinstveno mesto gde mladi u isto vreme dobijaju priliku da se kreativno izraze, nešto nauče, fizički se aktiviraju i društveno angažuju. Nijedna druga aktivnost ne deluje tako kompletno na psiho-fizički i socijalni razvoj osobe, kao bavljenje pozorištem.
Najširi uticaj dramskog vaspitanja, bez obzira na lični estetski domet učesnika je da vaspitava / poučava za život. Drugi uticaji su: da omogući mladim ljudima dramsko stvaranje u skladu sa njihovim sposobnostima; da ih upozna sa prirodom dramskog izraza, pre svega glumom, i da pomogne dramski nadarenoj osobi da razvije svoje sposobnosti.
Kroz rad Omladinskog dramskog studija polaznici će se upoznavati sa svetom pozorišta i glume. Razvijaće koncentraciju, oštroumnost, samopouzdanje, maštovitost i kreativnost, a posebno će se raditi na pravilnom izražavanju i bogaćenju rečnika, te na izražajnosti i koordinaciji pokreta. Osposobljavanje za saradnju u grupi bez agresivnosti, oslobađanje od preterane stidljivosti i jačanje socijalne i emocionalne inteligencije otkrivaće se zajedno sa ljubavlju prema pozorišnoj umetnosti.
Drugim rečima, ako hoćete da postanete estradne zvezde, nemojte dolaziti. Ali, ako hoćete da bolje upoznate sebe i svoje vršnjake, da se dobro zabavite i nešto naučite, da budete kreativni pa i, zašto da ne, napravite pozorišnu predstavu – izvolite!

KO ĆE TO DA VODI?
Glavni voditelji su Hristina i Joha, veoma kvalifikovani i iskusni glumci i pozorišni pedagozi. I zanimljivi ljudi, na proputovanju kroz naš grad: ona je Grkinja iz Soluna, on Mostarac, iz BIH. Biće vam zanimljivi i mnogo toga od njih ćete moći da naučite.
A, ako se odlučite da duže ostanete, u rad sa vama uključiće se i drugi pozorišni ljudi. Imaćete prilike da upoznate teatar spolja i iznutra!

AKO JEDNOM DOĐEM, MORAM LI STALNO DA DOLAZIM?
Ne, možeš doći samo da vidiš kako je. Ali, ako dođeš, moraš biti deo grupe. Posmatrače koji sede i kritikuju ne primamo! Mi svi učestvujemo, pa se onda svi i kritikujemo, ako treba.

DA LI TREBA DA SE PRIJAVIM?
Da, treba. Moramo znati ko dolazi, red je. A i želimo da se svi osećaju bezbedno, to je jako važno. Prijavi se na mail: cpi.novisad@gmail.com ili na 064 061 6240. I pitaj sve što te zanima! A kad se bude skupila prva grupa, odmah ćemo napraviti zajednički sastanak da vidimo ko smo i šta želimo. Sve vaše želje poštovaćemo i trudićemo se da vam stvarno bude dobro u našem društvu!