Омладински драмски студио у Позоришту младих

У Позоришту младих овог лета почиње са радом Омладински драмски студио. Од јула месеца па надаље, најмање једанпут недељно, биће организоване драмске радионице за младе од 15 до 25 година. Учешће је бесплатно, а сви заинтересовани могу се пријавити мејлом на cpi.novisad@gmail.com ili позивом телефон 064 061 6240.

ОМЛАДИНСКИ ДРАМСКИ СТУДИО

ГДЕ?
У Позоришту младих у Новом Саду.

ШТА?
Драмске радионице за младе од 15 до 25 година.

КАДА?
Целог лета, а и целе јесени.

КОЛИКО ЧЕСТО?
Једном или два пута недељно, како вам буде пријало.

У КОЈЕ ВРЕМЕ?
Опет како вам буде пријало. Увече, пре изласка у град, а после повратка са Дунава?

КОЛИКО ТРАЈЕ?
Два сата, али, ако се заиграмо, ко зна…

КОЛИКО КОШТА?
Ништа! Части Покрајински секретаријат за спорт и омладину!

КО ЋЕ БИТИ ТАМО?
То зависи само од вас. Водићемо рачуна да будете у групи са онима који су ваших година. Можете довести пријатеље, момке и девојке, браћу и сестре – може и цело друштво заједно да дође. А можда неког и упознате, неког ко воли баш исто што и ви?

И, ШТА ЋЕ ДА СЕ РАДИ?
Еее, то је већ за причу.
Драмски студио је јединствено место где млади у исто време добијају прилику да се креативно изразе, нешто науче, физички се активирају и друштвено ангажују. Ниједна друга активност не делује тако комплетно на психо-физички и социјални развој особе, као бављење позориштем.
Најшири утицај драмског васпитања, без обзира на лични естетски домет учесника је да васпитава / поучава за живот. Други утицаји су: да омогући младим људима драмско стварање у складу са њиховим способностима; да их упозна са природом драмског израза, пре свега глумом, и да помогне драмски надареној особи да развије своје способности.
Кроз рад Омладинског драмског студија полазници ће се упознавати са светом позоришта и глуме. Развијаће концентрацију, оштроумност, самопоуздање, маштовитост и креативност, а посебно ће се радити на правилном изражавању и богаћењу речника, те на изражајности и координацији покрета. Оспособљавање за сарадњу у групи без агресивности, ослобађање од претеране стидљивости и јачање социјалне и емоционалне интелигенције откриваће се заједно са љубављу према позоришној уметности.
Другим речима, ако хоћете да постанете естрадне звезде, немојте долазити. Али, ако хоћете да боље упознате себе и своје вршњаке, да се добро забавите и нешто научите, да будете креативни па и, зашто да не, направите позоришну представу – изволите!

КО ЋЕ ТО ДА ВОДИ?
Главни водитељи су Христина и Јоха, веома квалификовани и искусни глумци и позоришни педагози. И занимљиви људи, на пропутовању кроз наш град: она је Гркиња из Солуна, он Мостарац, из БИХ. Биће вам занимљиви и много тога од њих ћете моћи да научите.
А, ако се одлучите да дуже останете, у рад са вама укључиће се и други позоришни људи. Имаћете прилике да упознате театар споља и изнутра!

АКО ЈЕДНОМ ДОЂЕМ, МОРАМ ЛИ СТАЛНО ДА ДОЛАЗИМ?
Не, можеш доћи само да видиш како је. Али, ако дођеш, мораш бити део групе. Посматраче који седе и критикују не примамо! Ми сви учествујемо, па се онда сви и критикујемо, ако треба.

ДА ЛИ ТРЕБА ДА СЕ ПРИЈАВИМ?
Да, треба. Морамо знати ко долази, ред је. А и желимо да се сви осећају безбедно, то је јако важно. Пријави се на маил: цпи.новисад@гмаил.цом или на 064 061 6240. И питај све што те занима! А кад се буде скупила прва група, одмах ћемо направити заједнички састанак да видимо ко смо и шта желимо. Све ваше жеље поштоваћемо и трудићемо се да вам стварно буде добро у нашем друштву!