Nagrade za predstavu „Potpuno skraćena istorija Srbije“

Nagradu Miodrag Petrović- Čkalja i statuetu Jovanča Micić za najsmešniju predstavu na festivalu Dani komedije u Jagodini publika je svojim glasovima dodelila predstavi Potpuno skraćena istorija Srbije Maje Pelević i Slobodana Obradovića, u režiji Olje Đorđević, a u izvođenju Pozorišta mladih Novi Sad. Ansambl Pozorišta mladih osvojio je i Specijalnu nagradu za kolektivnu igru.

ODLUKA STRUČNOG ŽIRIJA:
Nagrada „Mija Aleksić“ za najbolju predstavu dodeljuje se predstavi „Doktor Nušić“, Branislava Nušića, u režiji Kokana Mladenovića i izvođenju Narodnog pozorišta Sombor i Kruševačkog pozorišta.

Statuete „Ćuran“ za najbolja glumačka ostvarenja dodeljuju se:
1. Biljani Keskenović za ulogu Mare u predstavi „Doktor Nušić“ Branislava Nušića, u režiji Kokana Mladenovića i u izvođenju Narodnog pozorišta Sombor i Kruševačkog pozorišta.
2.Draganu Petroviću za ulogu Spasoja u predstavi „Rođendan gospodina Nušića“ Dušana Kovačevića, u režiji Nebojše Bradića u izvođenju Zvezdara teatra iz Beograda.
3. Saši Torlakoviću za ulogu Živote u predstavi „Doktor Nušić“, Branislava Nušića, u režiji Kokana Mladenovića i izvođenju Narodnog pozorišta Sombor i Kruševačkog pozorišta.

Statueta „Ćuran“ za najbolje rediteljsko ostvarenje dodeljuje se Snežani Trišić za režiju predstave „Mister Dolar“, Branislava Nušića i izvođenju Narodnog pozorišta Subotica.

Nagrada „Nikola Milić“ za najbolju epizodnu ulogu dodeljuje se Zoranu Karajiću za ulogu gospodina Paliveca u predstavi Postmoderni kabare dobrog vojnika Švejka“ po Jaroslavu Hašeku, u režiji Aleksandra Lukača i izvođenju Šabačkog pozorišta.

Nagrada za najboljeg mladog glumca dodeljuje se Branislavu Trifunoviću za ulogu Milorada u predstavi „Doktor Nušić, Branislava Nušića, u režiji Kokana Mladenovića i u izvođenju Narodnog pozorišta Sombor i Kruševačkog pozorišta i Nagrada za najbolju mladu glumicu dodeljuje se Milici Janevski za ulogu Slavke u predstavi „Doktor NUšić, Branislava Nušića, u režiji Kokana Mladenovića i izvođenju Narodnog pozorišta Sombor i Kruševačkog pozorišta.

Nagrada za kostimografiju se dodeljuje Marini Vukasović Medenici za kostim u predstavi „Rođendan gospodina Nušića“ Dušana Kovačevića, u režiji Nebojše Bradića i izvođenju Zvezdara teatra iz Beograda.

Nagrada za scenografiju se dodeljuje Mariji Kalabić za scenografiju u predstavi „Doktor Nušić, Branislava Nušića, u režiji Kokana Mladenovića i izvođenju Narodnog pozorišta Sombor i Kruševačkog pozorišta.

Specijalna nagrada za kolektivnu igru dodeljuje se ansamblu predstave Potpuno skraćena istorija Srbije Maje Pelević i Slobodana Obradovića, u režiji Olje Đorđević i izvođenju Pozorišta mladih iz Novog Sada.

Predstojeći događaji

 1. Tre sorele

  mart 20 u 20:00 - 22:00
 2. Terorizam

  mart 21 u 20:00 - 22:00
 3. Plavi čuperak

  mart 22 u 16:00 - 17:00
 4. Plavi čuperak

  mart 22 u 19:00 - 20:30
 5. Naši dani

  mart 22 u 20:00 - 22:00
 6. Generalna proba samoubistva

  mart 23 u 20:00 - 22:00
 7. Kos i lisica

  mart 24 u 11:00 - 11:45
 8. Zlatni lančić od bižuterije

  mart 24 u 20:00 - 22:00
 9. Pomahnitali

  mart 24 u 20:30 - 22:00
 10. Veseli muzičari

  mart 25 u 11:00 - 11:40

Kontakt

Ignjata Pavlasa 4 i 8

Telefon: 021 521 826

Web: Prodaja / Rezervacije