Награде за представу „Потпуно скраћена историја Србије“

Награду Миодраг Петровић- Чкаља и статуету Јованча Мицић за најсмешнију представу на фестивалу Дани комедије у Јагодини публика је својим гласовима доделила представи Потпуно скраћена историја Србије Маје Пелевић и Слободана Обрадовића, у режији Оље Ђорђевић, а у извођењу Позоришта младих Нови Сад. Ансамбл Позоришта младих освојио је и Специјалну награду за колективну игру.

ОДЛУКА СТРУЧНОГ ЖИРИЈА:
Награда „Мија Алексић“ за најбољу представу додељује се представи „Доктор Нушић“, Бранислава Нушића, у режији Кокана Младеновића и извођењу Народног позоришта Сомбор и Крушевачког позоришта.

Статуете „Ћуран“ за најбоља глумачка остварења додељују се:
1. Биљани Кескеновић за улогу Маре у представи „Доктор Нушић“ Бранислава Нушића, у режији Кокана Младеновића и у извођењу Народног позоришта Сомбор и Крушевачког позоришта.
2.Драгану Петровићу за улогу Спасоја у представи „Рођендан господина Нушића“ Душана Ковачевића, у режији Небојше Брадића у извођењу Звездара театра из Београда.
3. Саши Торлаковићу за улогу Животе у представи „Доктор Нушић“, Бранислава Нушића, у режији Кокана Младеновића и извођењу Народног позоришта Сомбор и Крушевачког позоришта.

Статуета „Ћуран“ за најбоље редитељско остварење додељује се Снежани Тришић за режију представе „Мистер Долар“, Бранислава Нушића и извођењу Народног позоришта Суботица.

Награда „Никола Милић“ за најбољу епизодну улогу додељује се Зорану Карајићу за улогу господина Паливеца у представи Постмодерни кабаре доброг војника Швејка“ по Јарославу Хашеку, у режији Александра Лукача и извођењу Шабачког позоришта.

Награда за најбољег младог глумца додељује се Браниславу Трифуновићу за улогу Милорада у представи „Доктор Нушић, Бранислава Нушића, у режији Кокана Младеновића и у извођењу Народног позоришта Сомбор и Крушевачког позоришта и Награда за најбољу младу глумицу додељује се Милици Јаневски за улогу Славке у представи „Доктор НУшић, Бранислава Нушића, у режији Кокана Младеновића и извођењу Народног позоришта Сомбор и Крушевачког позоришта.

Награда за костимографију се додељује Марини Вукасовић Меденици за костим у представи „Рођендан господина Нушића“ Душана Ковачевића, у режији Небојше Брадића и извођењу Звездара театра из Београда.

Награда за сценографију се додељује Марији Калабић за сценографију у представи „Доктор Нушић, Бранислава Нушића, у режији Кокана Младеновића и извођењу Народног позоришта Сомбор и Крушевачког позоришта.

Специјална награда за колективну игру додељује се ансамблу представе Потпуно скраћена историја Србије Маје Пелевић и Слободана Обрадовића, у режији Оље Ђорђевић и извођењу Позоришта младих из Новог Сада.

Предстојећи догађаји

 1. Тре сореле

  март 20 у 20:00 - 22:00
 2. Тероризам

  март 21 у 20:00 - 22:00
 3. Плави чуперак

  март 22 у 16:00 - 17:00
 4. Плави чуперак

  март 22 у 19:00 - 20:30
 5. Наши дани

  март 22 у 20:00 - 22:00
 6. Кос и лисица

  март 24 у 11:00 - 11:45
 7. Помахнитали

  март 24 у 20:30 - 22:00
 8. Весели музичари

  март 25 у 11:00 - 11:40

Контакт

Игњата Павласа 4 и 8

Телефон: 021 521 826

Web: Продаја / Резервације