Nagrade za predstavu „Petar Pan“

Žiri 67. Festivala profesionalnih pozorišta Vojvodine odlučio je da dodeli nagradu za glumu u predstavi za decu Slavenu Došlu za ulogu Petra Pana u istoimenoj predstavi i nagradu „Tihomir Mačković“ Siniši Iliću za kreaciju lutaka u predstavi „Petar Pan“.

ODLUKE ŽIRIJA

– Nagrada za najbolju dramsku predstavu u celini dodeli predstavi
Na Drini ćuprija po motivima dela Ive Andrića, Srpsko narodno pozorište Novi Sad u režiji i adaptaciji Kokana Mladenovića. Odluka je doneta jednoglasno.

– Nagrada za najbolju predstavu za decu u celini dodeli predstavi „Allegro con brio “ Dečje pozorište Subotica u režiji Jevgenija Ibragimova. Odluka je doneta jednoglasno.

– Nagrada za najbolju režiju dodeli Kokanu Mladenoviću za režiju predstave Na Drini ćuprija po motivima dela Ive Andrića, Srpsko narodno pozorište Novi Sad. Odluka je doneta jednoglasno.

Glumačke nagrade:
Arpad Mesaroš za ulogu Crnog u predstavi Crni Roberta Lenarda po viteškoj drami Ištvana Baloga i adaptaciji Ferenca Nemeta, Novosadsko pozorište/Újvidéki Színház , u režiji Žanka Tomića. Odluka je doneta jednoglasno.

Gordana Đurđević Dimić za ulogu Lotike u predstavi Na Drini ćuprija po motivima dela Ive Andrića, Srpsko narodno pozorište Novi Sad u režiji i adaptaciji Kokana Mladenovića. Odluka je doneta većinom glasova.

Epizodna uloga – Radoje Čupić za ulogu Ćorkana u predstavi Na Drini ćuprija po motivima dela Ive Andrića, Srpsko narodno pozorište Novi Sad u režiji i adaptaciji Kokana Mladenovića. Odluka je doneta jednoglasno.

Predstava za decu – Slaven Došlo za ulogu Petra Pana u predstavi Petar Pan po motivima istoimenog romana Džejmsa Metjua Barija, Pozorište mladih Novi Sad u režiji Roberta Valtla i po adaptaciji Ivora Martinića. Odluka je doneta jednoglasno.

– Najbolja scenografija –
Marija Kalabić za scenografiju u predstavi Na Drini ćuprija po motivima dela Ive Andrića, Srpsko narodno pozorište Novi Sad u režiji i adaptaciji Kokana Mladenovića. Odluka je doneta jednoglasno.

– Najbolji kostim –
Tatjana Radišić za kostime u predstavi Na Drini ćuprija po motivima dela Ive Andrića, Srpsko narodno pozorište Novi Sad u režiji i adaptaciji Kokana Mladenovića. Odluka je doneta jednoglasno.

– Nagrada „Tihomir Mačković“ – Za kreaciju lutaka –
Siniša Ilić za lutke u predstavi Petar Pan po motivima istoimenog romana Džejmsa Metjua Barija, Pozorište mladih Novi Sad u režiji Roberta Valtla i po adaptaciji Ivora Martinića. Odluka je doneta većinom glasova.

– Najbolja muzika –
David Klem za muziku u predstavi Crni Roberta Lenarda po viteškoj drami Ištvana Baloga i adaptaciji Ferenca Nemeta, Novosadsko pozorište/Újvidéki Színház, u režiji Žanka Tomića. Odluka je doneta većinom glasova.

– Nagrada mladom glumcu (nagradu dodeljuje Savez dramskih umetnika Vojvodine) –
Suzana Lukić za ulogu Lolite-devojčice u predstavi Ždrelo Žanine Mirčevske, Narodno pozorište Kikinda u režiji Snežane Trišić. Odluka je doneta jednoglasno.

– Memorijalna nagrada „Ivana Mirkov Vlačić“ –
Na Drini ćuprija po motivima dela Ive Andrića, Srpsko narodno pozorište Novi Sad u režiji i adaptaciji Kokana Mladenovića. Odluka je doneta jednoglasno.

Specijalnu nagradu Robertu Lenardu za adaptaciju romana i tekstove pesama u predstavi Fama o biciklistima i za dramaturški rad na tekstu predstave Crni Novosadskog pozorišta/Újvidéki Színház iz Novog Sada. Odluka je doneta jednoglasno.