Награде за представу „Петар Пан“

Жири 67. Фестивала професионалних позоришта Војводине одлучио је да додели награду за глуму у представи за децу Славену Дошлу за улогу Петра Пана у истоименој представи и награду „Тихомир Мачковић“ Синиши Илићу за креацију лутака у представи „Петар Пан“.

ОДЛУКЕ ЖИРИЈА

– Награда за најбољу драмску представу у целини додели представи
На Дрини ћуприја по мотивима дела Иве Андрића, Српско народно позориште Нови Сад у режији и адаптацији Кокана Младеновића. Одлука је донета једногласно.

– Награда за најбољу представу за децу у целини додели представи „Allegro con brio “ Дечје позориште Суботица у режији Јевгенија Ибрагимова. Одлука је донета једногласно.

– Награда за најбољу режију додели Кокану Младеновићу за режију представе На Дрини ћуприја по мотивима дела Иве Андрића, Српско народно позориште Нови Сад. Одлука је донета једногласно.

Глумачке награде:
Арпад Месарош за улогу Црног у представи Црни Роберта Ленарда по витешкој драми Иштвана Балога и адаптацији Ференца Немета, Новосадско позориште/Újvidéki Színház , у режији Жанка Томића. Одлука је донета једногласно.

Гордана Ђурђевић Димић за улогу Лотике у представи На Дрини ћуприја по мотивима дела Иве Андрића, Српско народно позориште Нови Сад у режији и адаптацији Кокана Младеновића. Одлука је донета већином гласова.

Епизодна улога – Радоје Чупић за улогу Ћоркана у представи На Дрини ћуприја по мотивима дела Иве Андрића, Српско народно позориште Нови Сад у режији и адаптацији Кокана Младеновића. Одлука је донета једногласно.

Представа за децу – Славен Дошло за улогу Петра Пана у представи Петар Пан по мотивима истоименог романа Џејмса Метјуа Барија, Позориште младих Нови Сад у режији Роберта Валтла и по адаптацији Ивора Мартинића. Одлука је донета једногласно.

– Најбоља сценографија –
Марија Калабић за сценографију у представи На Дрини ћуприја по мотивима дела Иве Андрића, Српско народно позориште Нови Сад у режији и адаптацији Кокана Младеновића. Одлука је донета једногласно.

– Најбољи костим –
Татјана Радишић за костиме у представи На Дрини ћуприја по мотивима дела Иве Андрића, Српско народно позориште Нови Сад у режији и адаптацији Кокана Младеновића. Одлука је донета једногласно.

– Награда „Тихомир Мачковић“ – За креацију лутака –
Синиша Илић за лутке у представи Петар Пан по мотивима истоименог романа Џејмса Метјуа Барија, Позориште младих Нови Сад у режији Роберта Валтла и по адаптацији Ивора Мартинића. Одлука је донета већином гласова.

– Најбоља музика –
Давид Клем за музику у представи Црни Роберта Ленарда по витешкој драми Иштвана Балога и адаптацији Ференца Немета, Новосадско позориште/Úјвидéки Сзíнхáз, у режији Жанка Томића. Одлука је донета већином гласова.

– Награда младом глумцу (награду додељује Савез драмских уметника Војводине) –
Сузана Лукић за улогу Лолите-девојчице у представи Ждрело Жанине Мирчевске, Народно позориште Кикинда у режији Снежане Тришић. Одлука је донета једногласно.

– Меморијална награда „Ивана Мирков Влачић“ –
На Дрини ћуприја по мотивима дела Иве Андрића, Српско народно позориште Нови Сад у режији и адаптацији Кокана Младеновића. Одлука је донета једногласно.

Специјалну награду Роберту Ленарду за адаптацију романа и текстове песама у представи Фама о бициклистима и за драматуршки рад на тексту представе Црни Новосадског позоришта/Újvidéki Színház из Новог Сада. Одлука је донета једногласно.

Предстојећи догађаји

 1. Кос и лисица

  март 24 у 11:00 - 11:45
 2. Помахнитали

  март 24 у 20:30 - 22:00
 3. Весели музичари

  март 25 у 11:00 - 11:40
 4. Сокин и Босина

  март 25 у 20:00 - 22:00
 5. Љубав

  март 25 у 20:30 - 22:00
 6. Сладолед

  март 27 у 20:00 - 22:00
 7. Евгеније Оњегин

  март 28 у 20:00 - 22:00
 8. Вук и јарићи

  март 29 у 18:00 - 18:45

Контакт

Игњата Павласа 4 и 8

Телефон: 021 521 826

Web: Продаја / Резервације