Награде за представу „Петар Пан“

Жири 67. Фестивала професионалних позоришта Војводине одлучио је да додели награду за глуму у представи за децу Славену Дошлу за улогу Петра Пана у истоименој представи и награду „Тихомир Мачковић“ Синиши Илићу за креацију лутака у представи „Петар Пан“.

ОДЛУКЕ ЖИРИЈА

– Награда за најбољу драмску представу у целини додели представи
На Дрини ћуприја по мотивима дела Иве Андрића, Српско народно позориште Нови Сад у режији и адаптацији Кокана Младеновића. Одлука је донета једногласно.

– Награда за најбољу представу за децу у целини додели представи „Allegro con brio “ Дечје позориште Суботица у режији Јевгенија Ибрагимова. Одлука је донета једногласно.

– Награда за најбољу режију додели Кокану Младеновићу за режију представе На Дрини ћуприја по мотивима дела Иве Андрића, Српско народно позориште Нови Сад. Одлука је донета једногласно.

Глумачке награде:
Арпад Месарош за улогу Црног у представи Црни Роберта Ленарда по витешкој драми Иштвана Балога и адаптацији Ференца Немета, Новосадско позориште/Újvidéki Színház , у режији Жанка Томића. Одлука је донета једногласно.

Гордана Ђурђевић Димић за улогу Лотике у представи На Дрини ћуприја по мотивима дела Иве Андрића, Српско народно позориште Нови Сад у режији и адаптацији Кокана Младеновића. Одлука је донета већином гласова.

Епизодна улога – Радоје Чупић за улогу Ћоркана у представи На Дрини ћуприја по мотивима дела Иве Андрића, Српско народно позориште Нови Сад у режији и адаптацији Кокана Младеновића. Одлука је донета једногласно.

Представа за децу – Славен Дошло за улогу Петра Пана у представи Петар Пан по мотивима истоименог романа Џејмса Метјуа Барија, Позориште младих Нови Сад у режији Роберта Валтла и по адаптацији Ивора Мартинића. Одлука је донета једногласно.

– Најбоља сценографија –
Марија Калабић за сценографију у представи На Дрини ћуприја по мотивима дела Иве Андрића, Српско народно позориште Нови Сад у режији и адаптацији Кокана Младеновића. Одлука је донета једногласно.

– Најбољи костим –
Татјана Радишић за костиме у представи На Дрини ћуприја по мотивима дела Иве Андрића, Српско народно позориште Нови Сад у режији и адаптацији Кокана Младеновића. Одлука је донета једногласно.

– Награда „Тихомир Мачковић“ – За креацију лутака –
Синиша Илић за лутке у представи Петар Пан по мотивима истоименог романа Џејмса Метјуа Барија, Позориште младих Нови Сад у режији Роберта Валтла и по адаптацији Ивора Мартинића. Одлука је донета већином гласова.

– Најбоља музика –
Давид Клем за музику у представи Црни Роберта Ленарда по витешкој драми Иштвана Балога и адаптацији Ференца Немета, Новосадско позориште/Úјвидéки Сзíнхáз, у режији Жанка Томића. Одлука је донета већином гласова.

– Награда младом глумцу (награду додељује Савез драмских уметника Војводине) –
Сузана Лукић за улогу Лолите-девојчице у представи Ждрело Жанине Мирчевске, Народно позориште Кикинда у режији Снежане Тришић. Одлука је донета једногласно.

– Меморијална награда „Ивана Мирков Влачић“ –
На Дрини ћуприја по мотивима дела Иве Андрића, Српско народно позориште Нови Сад у режији и адаптацији Кокана Младеновића. Одлука је донета једногласно.

Специјалну награду Роберту Ленарду за адаптацију романа и текстове песама у представи Фама о бициклистима и за драматуршки рад на тексту представе Црни Новосадског позоришта/Újvidéki Színház из Новог Сада. Одлука је донета једногласно.