„Lepotica i zver“ na Festivalu profesionalnih pozorišta Vojvodine

Na predstojećem Festivalu provesionalnih pozorišta Vojvodine, 66. po redu, u zvaničnoj selekciji naći će se i predstava Pozorišta mladih „Lepotica i zver“, u režiji Miloša Jagodića.

Festival profesionalnih pozorišta Vojvodine, kao najstariji festival u regionu, održaće se u Somboru, od 11. do 17. aprila. U izboru predstava za decu, koje se na Festivalu ravnopravno takmiče za nagrade, nalaze se: “Plavi Petar” Đule Urbana, u režiji Emilije Mrdaković, Narodnog pozorišta “Toša Jovanović” Zrenjanin; “Devojčica koja je svakog volela” Ervina Lazara i Roberta Marka, u režiji Gabora Tengeja, Dečjeg pozorišta Subotica; “Par cipela” Pjera Griparija, u režiji Todora Valova, Dečjeg pozorišta Subotica; “Lepotica i zver” Miloša Jagodića, Pozorišta mladih Novi Sad i  “Aladin” Nataše Milišić, Novosadskog novog teatra.

Selektor ovogodišnjeg Festivala, Deneš Debrei, obrazlažući selekciju rekao je da je u segmentu predstava za decu izbor bio znatno skučen, da je edukacija dece na pozorišni način potpuno u drugom planu, na svim nivoima, što je veoma zabrinjavajuće.