„Лепотица и звер“ на Фестивалу професионалних позоришта Војводине

На предстојећем Фестивалу провесионалних позоришта Војводине, 66. по реду, у званичној селекцији наћи ће се и представа Позоришта младих „Лепотица и звер“, у режији Милоша Јагодића.

Фестивал професионалних позоришта Војводине, као најстарији фестивал у региону, одржаће се у Сомбору, од 11. до 17. априла. У избору представа за децу, које се на Фестивалу равноправно такмиче за награде, налазе се: “Плави Петар” Ђуле Урбана, у режији Емилије Мрдаковић, Народног позоришта “Тоша Јовановић” Зрењанин; “Девојчица која је сваког волела” Ервина Лазара и Роберта Марка, у режији Габора Тенгеја, Дечјег позоришта Суботица; “Пар ципела” Пјера Грипарија, у режији Тодора Валова, Дечјег позоришта Суботица; “Лепотица и звер” Милоша Јагодића, Позоришта младих Нови Сад и  “Аладин” Наташе Милишић, Новосадског новог театра.

Селектор овогодишњег Фестивала, Денеш Дебреи, образлажући селекцију рекао је да је у сегменту представа за децу избор био знатно скучен, да је едукација деце на позоришни начин потпуно у другом плану, на свим нивоима, што је веома забрињавајуће.