Како је откривено летење

Једном дугокљуном дугомислећем роди једнога дана је пала на памет малецка мисао, која га је од тог тренутка свакодневно интригирала.
Била је то мисао о летењу. Толико га је “прогањала” да је на разне начине покушавао да је оствари и тако је се ослободи.
Тако је дугокљуни дугомислећи рода, одлучио и да рашири своја крила, па шта буде. Његовој срећи није било краја када је открио да не трчи, не стоји, а ипак се креће, у ваздуху… Но, то није све што је открио… Остало откријте сами.

Представа се препоручује деци старијој од 5 година.

Ово је прича о проналажењу самога себе, свакодневно, помало. Истинитог и неограниченог себе. Представа има за циљ да покрене дечју машту и усмери је у правцу истраживачког духа. Такође, покушали смо да препознатљиво школско градиво учинимо приступачнијим и занимљивијим. Поред саме приче, у драматуршкој конструкцији представе заступљени су и делови градива из геометрије који се обрађују у првим разредима основне школе, зачињени са мало физике. Због тога је представа првенствено намењена предшколској и школској деци старијој од 5 година, али ће због мало текста, а пуно музике и духовите игре, бити занимљива и мађима.

КАКО ЈЕ ОТКРИВЕНО ЛЕТЕЊЕ
По мотивима истоимене приче Маргаритa Минковa
(луткарска монодрама за децу)

Адаптација текста: ЕМИЛИЈА МРДАКОВИЋ и САША ЛАТИНОВИЋ
Режија и избор музике: ЕМИЛИЈА МРДАКОВИЋ
Креација лутака, идејно решење сценографије и костима: МИЛИЦА ГРБИЋ КОМАЗЕЦ
Сценски покрет: ОЛИВЕРА ЦРЊАНСКИ КОВАЧЕВИЋ ЦРЊАНСКИ и ФРОСИНА ДИМОВСКА
Идејно решење плаката и програмске књижице: НАДА БОЖИЋ
Фотографија: МИРКО ТОДОРОВИЋ

Игра: САША ЛАТИНОВИЋ

Премијера: 24. октобар 2014.